Pages

Saturday, December 25, 2010

Saya Blogger Kuala Lumpur

Assalamualaikum, hai3, hooi2. Konnichiwa ~

Entri kali nie, aku nak perkenalkan diri aku dgn lebih lanjut. Aku ialah anak Malaysia. Dan aku juga merupakan anak jati Kuala Lumpur dan lebih mudah disebut KL.

Aku lebih terkenal dgn nama Rukhi even aku ada banyak sgt nama glamour aku. Tapi aku mmg sgt senang bile rakan2 aku panggil dgn panggilan itu. Setidak-tidaknya adalah jugak tersebutnya separuh nama aku dlm IC tu. Ada orang kata nama aku kedengaran macam pelik. haha. Tapi A.A.K (Ada Aku Kesah). Tak lah. tak pelik pun sebenarnya. Mungkin tak pernah dengar je kot. Lagipun nama japanese aku Yuki. Kan nak dekat same je tu Yuki dgn Rukhi. Kan3 ? (tolonglah iyekan shj)

Aku tidak berkahwin lagi. So, kalau nak tanya pasal anak ? Memang aku takde anak lagilah kan. Tapi anak kucing ade seekor kat rumah aku. Korang nak tak ? haha. Aku tak nak bagi pun. Tapi status aku dlm FB "in a relationship", so paham2 jela kan ? Sekarang aku masih berstatus pelajar agaknya, sesungguhnya aku baru je habes STPM. Doakan result aku cemerlang ye ?

Kalau korang nak kenal aku dgn lebih dekat lagi korang boleh je add aku dekat FB aku. Sorry aku takde twitter, sebenarnya aku tak pandai pun gune twitter tu. tolonglah aku. Aku oke je kalau korang nak add aku. Tapi korang jgn sombong la ye. Hehe~

Aku darilah mula2 aku lahir sampai lah aku dah agak remaja nie. Aku mmg menetap dkt KL dgn family aku. Dekat mane aku tinggal ? aku tinggal dekat Wangsa Maju je. Korang taip je kt google map, mesti korang nampak rumah aku. (tipulah kalau nampak rumah.haha~)

Orait~ Wangsa Maju ni adelah terbahagi kepada beberapa Seksyen. Seksyen 1 ade, 2,4,5,6,10 pun ada. Dimana aku mmg champion lah kan. Sebab ape ? Sebab aku tinggal dekat Wangsa Maju Seksyen 1. No '1' tu kan no champion kan ? So, aku anggap tempat yg aku tinggal ni mmg champion. Oke. Name pun Wangsa Maju kan ? Ofkos lah maju beb. Dari aku kecik sampai dah besar ni. Wangsa Maju mmg dah makin maju. Yela, dulu Wangsa Maju ni nenek aku cerita hanyalah sebuah ladang estate je. Tapi skrg mmg dah sgt maju. Ramai warga KL yg dah menetap dekat sini.

Apa yg menarik ? cakap pasal kemudahan. Dekat sini memang senanglah kalau nak dtg n balik. Sebab kemudahan macam LRT, Bas & Teksi memang dah tersedia dekat sini. Kalau korang nak shopping, korang boleh pergi Jaya Jusco Wangsa Maju & Carefour Wangsa Maju. Yang terbaru sekali, dekat sini dah ade Wangsa Walk Mall. Korang tak payah susah2 nak cari cinema, kat Wangsa Maju pun ada. Nak karaoke, ye, pandai. Dekat Wangsa Walk pun ada.

Kiranya, kalau korang decide nak tinggal dekat sini pun mmg baguslah. Nak pergi sekolah pun dekat, nak kerja pun dekat. Sini mmg banyak office ok. Wangsa Maju ni aku rasa tak sunyi kot. Sebab malam2 kalau aku jage. Ade je org yg tgh tgk bola dekat mamak stall. Mamak Stall pun mmg hebat disini and banyak saingannya. Even banyak saingan pun dorang takde pulak bankrup. Steady je aku tgk.

Haha~ Dekat Wangsa Maju nie mmg kebanyakannya rumah flat la kan. Tapi hidup rumah flat ni best jugak. Hidup bermasyarakat. Takdelah rasa bosan je kan. Tapi now dah maju, adalah jugak apartment & rumah teres dekat sini.

Okelah~ sampai disini sahaja yang aku berani nak tulis. Haha~ bukan takut oke. Tapi aku risau terpanjang lak entri ni macam nak buat karangan STPM 750p.p tu (padahal tak panjang pun kan ?). Semoga korang kenal lah Wangsa Maju di KL ni ye ? Macam orang selalu kata "Kuala Lumpur tak pernah tidur" . Aku rase itu betul. Oke. Ini sahaja tentang "Saya Blogger Kuala Lumpur" wahai Encik BPM . Sekian, terima kasih. (Entri ini adalah khas untuk Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri di BPM
)

Ja mata :)

13 comments:

NieyaVanilla said...

hahah...really ke en.kkasih suka men game???aku dlu siap mgamuk dlm blog au..meh bace n3 gedik aku dulu2..

http://ainsukadaini.blogspot.com/2010/08/sampai-hati-u.html

ken said...

saya blogger ipoh.. tapi sekarang sudah di PJ :)

rossoneri said...

owh wangsa maju,dekat jugalah dgn rumah kita hehehe...

bb corner tu kat mana?haha sebenarnya tu nama kedai makan kat kawasan rumah kita,kat mana kawasan rumah kita tu eheeee kira dktlah dgn wangsa maju...selalu gaklah gi wangsa walk,carrefour,kdg2 dtg jj wangsa maju gak...

rukhi said...

@nieya : semuanya dah berubah dlm satu hari nieya. aku pun taktau nk ckp ape hidup aku skg ni (msti kau tak phm kan ? tp kau phm2 jela pe ku ckp)

@ken : ouhh. ipoh mali eh ? :) salam perkenalan.

@rossoneri : boleh tak kamu gtau area mane kamu tggal ?

mush said...

salam kenal dgn rukhi, mush pun blogger kl, selalu gi wangsa maju, tempat shopping barang dapor & brg anak2....

MUSH - ngomel, ngumpat & mengata

rukhi said...

@mush : salam perkenalan sis :)
dtgla ke wmaju selalu. hehe

ekmal said...

blogwalking & following, KL blogger jgk :)

momochan said...

waahhh momochan pun area wangsa maju HEHE

elnino moona said...

salam kenal..
blogger sabah dtg jln2..:)

rukhi said...

@ekmal : thanx ekmal. :)
@momochan : wgsa maju kt mane ? hee. same la kte ye.
@elnino moona : jalan2 la ye :)

momochan said...

mindeff :)

rossoneri said...

hahaha ok2 lah,keramat...

rukhi said...

@rossoneri : ouhh. dekat je tu :)