Pages

Monday, November 5, 2012

I'm Back :)

Assalamualaikum ,

Hai readers. I'm back ! Welcome to the new background :)
Actually, aku tak tahu apa yang aku perlu tulis dekat entry ni. Just want to inform all of you that i always remember this legend blog. Masa yang tidak memberikan aku ruang untuk menulis lagi dekat blog ni. So, bila aku dah ada masa lapang yang sepatutnya digunakan untuk membuat assignment,, aku isikan dengan membuat sedikit renovation dkt blog aku ni. See, aku lebih utamakan blog lama ni dari assignment tu, nampak sgt aku pemalas kan ? hee.

No lah, harini je aku rasa malas sgt nak buat sesuatu yg berfaedah. Bagilah aku peluang sikit nak keluar dari dunia kampus aku, ape salah nya. teettt. 

Bermula saat ini, aku akan pastikan blog aku ni tidak terbiar begitu sahaja, insyaAllah next entry aku akan muatkan dgn pengisian ilmu, pendapat atau sebarang perbincangan. Aku rasa sudah masanya aku berfikiran lebih terbuka dan luas sikit. So, takda lah aku asyik cerita yang bukan-bukan je dekat entry blog aku ni. Wahh, bunyi mcm serius merius je kan ? 
padahal biasa je.

Ok, last but not least. I want to wish all of you wahai SPM-ers , STPM-ers . Wish uolls Best of Luck :D Go go go. U can do it ! 

Salam, ja mata kudasai.

Friday, March 30, 2012

Alhamdulilah~

Assalamualaikum kawan2,
rasanya dah lama sangat2 lah saya tinggalkan blog ni bersarang tau. tiba2 dah rindukan blog ni. Actually saya dah jadi student Sem 2 pada sem ni. As semua org tahu, semakin tnggi lagi kita belajar, maknanya semakin sukarlah nak memahaminya. I try to put much effort in my study but who know that im still lazy mazzy. Hee. Tahap kemalasan saya agak membahayakan, jadi saya perlu berubah secepat mungkin. Alhamdulilah syukur sangat, result 1st sem saya amat memuaskan hati saya. Mungkin belum tiba masa nya utk termasuk dlm Dean List . Insya-Allah sem ini akan saya perjuangkan.

Sebagai pelajar, saya sangat lah mempunyai banyak halangan dan dugaan yg mencabar utk memulakan sem baru ni. Assignment banyak, kuiz test itu perkara biasa utk semua pelajar. But saya jadi luar biasa kerana kena memahami isi2 di dalam jurnal yg saya sendri pun tidak pernah sentuh. Sem ini assignment group meminta saya menggunakan jurnal sebagai refference. Haha. Kenapa tiba2 skema gila entri saya kali ni pun nya adui.

Ok2. taknak type panjang sebenarnya. Saya just nak menyatakan Syukur kepada Allah sebab memberi kesempatan utk saya meneruskan sem 2 dgn jayanya mendapat result yg baik dlm Sem 1. dan dan dan heee. Saya sgt lah happy sangat2 kerana seseorg itu telah membuat diri saya happy atas sebab dia nya sudah berubah ke arah kebaikan. Tak terkata saya nya pun, hanya dapat memanjatkan syukur kepada Ilahi.

Hee. This is my new one photo baru je tadi masa Latihan Dalam Kumpulan Modul 3 . im with Alia my roomate yg baikhati. 




gambar di atas sgt kesengalan. jadi ignore sahaja muka kami ini. just ingin memberitahu bahawa kami penat ber LDK hari ni nya pun :D

****** kbaii salam :)

Friday, February 24, 2012

i will be miss you guys :')

Assalamualaikum , 
Hai kawan2, dah sebulan lebih saya bercuti dan lepas tu saya dah kena masuk u balik. Bermulalah jejak saya utk terus berusaha ke sem 2. Saya akan rindu kan orang2 yg saya sayang di tanah tumpah tercinta saya iaitu KUALA LUMPUR. Korang, korang buat saya sangat sedih utk tinggalkan korang. u all sgt superb duperb :)

Ya Allah, Lindungilah orang2 yang aku sayang ini. Limpahkanlah mereka dengan rezekimu. Semoga mereka menjadi anak2 yang soleh dan solehah. 

My Family - Wan saya yg tercinta, u such a great grandma for me :') . Abang, awak sgt baik actually. Angah, rindu je dapat jumpa waktu weekend sahaja. Abgcik, u such a good brother for me. Adik, awak adik yg comel, tolong jaga diri. Serius saya nangis buat entry ini. For my adik-beradik yg lain - Amar Rashidi , awak adik yg baik sangat. u always do smile and make me smile. Ahmadul Amin , u are pak lawak yg sgt comel. Please tanya org lagi samada awak hensem ke tak. hee. Izmer Syafiq, u baik, tapi please be nice to everyone, jaga awek comel awak baik2. Fiq, please jadi org yg salu je tersenyum. Adik Shahir@Shamimi, makan banyak takpe, lepastu mesti kena rajin k. Shida, thanks sbb dengar je masalah aku. u such a good fren for me :) Korang korang. bila lah lagi akak nak dpt cuti dan hang out dengan korang yg sangat best ni.

I'll be miss you guys yang tercinta.

Ini adalah adik-beradik saya yg sgt havoc . dah macam adik-beradik betul lah pulak.

ini adik kandung saya - Muhamad Fikri
do smile as u can abgcik :')
ini adik kandung saya - Nurul Nabilah
jangan suka merajuk, jaga diri k ! :')
saya dah anggap dia mcam adik saya sendiri - Amar Rashidi
jgn berhenti senyum, sbb kau dah buat akak selalu tersenyum

ini kawan adik saya, dia panggil saya akak shamimi - Ahmadul Amin
please buat muke comel hari2 walaupun anda tidak comel, haha

ini kawan saya, hari2 lepak sama - Shahidatul Azura
tolong jgn kuat marah lagi ya :')
ini kawan saya dan adik saya - Izmeer Syafiq
dia sgt cintan dgn awek dia, haha,buktinya tgk gmbr dia edit tu khas utk awek dia (Siti Rabiah), kau jgn gaduh ng awek ag tau meymey, haha :)

Lagi dua orang ni aku takde gmbr, nama dia Fiqri Anuar dan Shahir. Dua2 ni dah macam kembar selalu bersama. dorang kawan adik saya. Sorang tinggi sorang pendek. Macam adik beradik sgt. Hee :)

Hope suatu hari nanti dapat jumpa korang semua balik. Jangan sedih2 tau saya dah nak balik utara, tak dapat jumpa ampa suma dah. Rindu saat tidur dgn wan dan adik sambil bercerita2 sebelum tidur. Rindu saat hang out ngan budak2 kepala tak betul sume ni. Rindu kena mara dgn abang. Rindu nak lepak dgn Shida dekat bawah rumah. Rindu nak naik kereta Ahmadul Amin pergi ke mana-mana sahaja tempat dituju. A big thanks for u guys. Kepada korang yang selalu buat saya tersenyum sepanjang masa, yang membuat saya makan banyak. Saya amat sayang korang semua. Semoga semua berjaya dunia dan akhirat. Jadi orang2 yg berguna. Saya dah anggap anda semua macam adik-beradik sendiri. Jaga diri, jaga akhlak. Semoga berjaya tau ! :)

p/s : Adik2 semua tolong jaga wan saya yang tercinta tu. jangan bagi wan susah dan sedih ya. please korangggg :'(

25FEBRUARI2011 - 0915 .saya akan pergi ke Kangar, PERLIS. jumpa BF saya yang tercinta then balik ke Sungai Petani, KEDAH utk meneruskan sem2 saya di Universiti tercinta. ireallymissyouu Mukhlis :') hope u still waitin me hubby.

you smile, i smile :)

Salam, ja mata .

Wednesday, February 8, 2012

do u know that im always think and thinking

Assalamualaikum, hey boys hey gurls.

Entry kali ini pendek dan padat. Do u know im always think and thinking ? tahap kepeningan kepala tidak tertanggung. Kekurusan semakin menjadi2. Rasa lemah menguasai diri. ha ? Lemah ? Sgt bodoh. Sila semangat balik tuan punya blog yg tak lawa. Haha. Chillex. Hari ni ada org pandai dah bahan aku dan psycho aku. Ok takpe. Aku faham kenapa kau buat macam tu. Nasib baiklah aku tak pandai jawab kan. Elok kau jadi pakar psychology, bukan nya budak sains sukan lah senget. Haha. Sila terasa. Huwaawa :p

Last but not least, iloveyouasomuchh. mishh u damn much semua especially si gege (noktah)
 Salam .


sehari-hari di musim cuti sem

Assalamualaikum kawan-kawan ! :D
Rasanya dah lama sangat aku tak update blog tersayang aku ni kan. Malam ni rasa nak update pulak pasal diri ni di musim cuti sem ni. Of course, cuti panjang macam ni, aku berada di Kuala Lumpur tanah tumpah darahku. Yg bezanya, selalunya kalau aku ade cuti macam ni, aku penuhkan dgn sesi berkerja part-time. Aku taktau kenapa lately aku sgt lemah dan tak rasa nak kerja part-time,lebih suka duduk dirumah melihat nenek tercinta even aku memang sgt pemalas. Nak kata sangat tu mungkin tak, sebab aku juga ada membantu membuat kerja. Aku teramatlah bosan tahap gaban sebab aku tak buat apa2 aktiviti selain tidur dan tgk tv. Makan sgt jarang aku lakukan. Ha ? Macam pelik kan ? dah la kurus mcm tulang, tp tak reti2 lagi ke nak mkn ? Bukan apa, aku takda mood smpai selera makan aku pun terganggu. serius aku try nak makan tapi mcm tak makan je, kuantiti yg aku amek sgt sikit. Aku sgt rindukan rumah ni sbb dah lama sgt tak balik. Ok. rumah aku tak cantik. tp aku tak kisah, ni tempat aku. Aku seronok dapat kenakan setiap satu siblings aku. Gurau2 dgn wan. Ok itu pun dah tak tergambar yg aku rasa.

Lately, aku sgt sugul, lemah , layu . Banyak sgt berfikir, all about bad thing. Aku pernah impikan yg aku punya cuti sem sgt sweet dan indah. Bukanlah aku ckp ianya tak best, best sebenarnya disamping keluarga. But aku rasa ada sesuatu yg tak kena pada diri aku. My level of confidence, kalau dikira dalam percentage, aku rasa tahap 10% je aku boleh bagi. Aku hanya doakan yg terbaik utk aku, diri aku dan orang yg aku sayang. Aku dekat rumah 50% aku rasa happy, 50% aku rasa sedih. Happy nya aku dikelilingi family yg aku sgt sayang, i met my atok 2kali kat rumah makcik kat subang jaya dan dekat tanah tumpah darahku di san peng. aku sedih tgk atok, nenek aku belah abah tu dah takde tahun lepas, aku sgt kesian tgk atok sorg2. hm, aku tak boleh nak ckp apa dah. ini je yg aku boleh terjemahkan. wan iaitu nenek saya yg menjaga saya dirumah, alhamdulilah dah operate dua2 belah mata. nanti jumpa doc lagi utk bkak jahitan lagi sebelah mata. wan dah nmpk dgn jelas, so, im very very happy. aku jugak jumpa abah, mak tiri aku dan adik2 aku belah mak tiri aku. Ok, dorang sgt nakal dan bijak sekarang. Hopefully, dorang jadi org yg baik2 bukannya seperti aku yg aku anggap aku adalah yg sgt useless. 

I dont know for a long time aku rasa aku useless ke ha ? aku tak jadi seorg yg baik ke ha ? aku tak mengikut kata ke ha ? aku ada buat salah ke ha ? dalam life aku, aku rasa memang aku ada buat salah, tak kira lah besa ke kecik an. tapi aku taktau lah kalau aku dah lukakan seseorg ni sampai dia rasa endah tak endah dgn aku. yg aku hanya lakukan sekarang, give him ruang utk dia bernafas, mungkin dgn pertanyaan dan pertanyaan drinya jadi rimas. dia perlukan ruang utk buka mata meliha org2 diluar sana. aku hanya ikut rentaknya dengan berdoa dia masih sayang dekat aku. for sure, aku sgt rindu dekat dia. macam mana sekali pun dia, aku rasa dia yg de best yg aku pernah jumpe. time is a man best friend. apa yg aku perlu buat bagi dia ruang utk cari ketenangan. biar yg kusut jadi tenang. hopefully dia sihat dan bahagia, itu yg aku mahu. <3

sebelum aku rasa mcm nak mengalir air mata buat entah bape kali. baik aku stop disini. last, ilovemymomsomuchh ! :) i hope i ready to think more positive. salam :)





Thursday, January 12, 2012

R (i) N (d) U

Assalamualaikum. Hai semua.


Sekarang ni saya masih lagi dalam final exam, lagi 3 paper lagi perlu diperjuangkan, 2 paper lagi sudah diperjuangkan dgn sebaik mungkin. Alhamdulilah saya boleh jawab. Hanya berdoa utk mendapat result yg terbaik. Dalam bulan final exam ni, macam-macam yg berlegar2 dikotak fikiran saya ni. perasaa RINDU semakin menjadi2 didalam diri saya ini. Dengan itu dan dengan ini, fokus utk saya belajar terjejas sedikit. Alhamdulilah, dapat saya mengatasinya sebaik mungkin. Entry saya pada hari ini bukan lah utk membosankan sesiapa dgn ayat saya yang sebegini. Hanya ingin meluahkan rasa rindu saya kepada orang2 yg tersayangg.


First of all, dalam hati saya asyik teringat2 dekat arwah mak. Why ? haruslah, dialah mak yang melahirkan saya. Saya sangat rindu kepadanya even dia sudah pergi dalam tempoh masa yg agak lama. Sebagai anak, walaupun hanya 12 tahun dapat rasa kasih sayangnya. Pahit manis dgn nya tak kan dapat lupa sampai bila2. teringat mak gerakkan bangun pagi2 pergi sekolah rendah. Kalau tak bangun, mesti kene cubit, smpai sakit2 lah rasanya. Masa mak sakit saya lah yang sgt takut nak tgk, bukan sebab apa, saya tak sanggup tgk mak saya sakit. em, Allah lebih sayangkan mak, mak pergi dulu sebelum tgk anak2 semua membesar. Saya takkan lupa kata2 mak pada saya sampai bila2. I keep it in my mind. Itu pesanan terakhir kepada saya. Semoga Allah cucuri rahmat atas roh arwah mak dan semoga mak ditempatkan dlm golongan yg beriman. Amin.


Wan, akak tau dah wan dah operate dua2 belah mata. Nanti akak balik mesti wan nmpk akak dah kan ? Tak sabar rasanya nak balik rumah. rindu sangat dekat wan. Semoga wan cepat sembuh dari operate tu ya.


Adik2 saya, saya tahu anda semua rindukan saya. Haha. Akak pun rindu korang jugak tapi akak tau mission korg nak membuli akak kan mase akak cuti sem nanti. Aduyaii~ sangat takut ooo dengan pembulian korang semua ni . Abg cik jangan lupa belanja akak ehh. Dah kerja kan? cam biasa kena belanja.


Angah, nanti nak start kerja kan. Rindu kau wehh. Aku nak balik, kau nak kerja pulak. Apa cerita ini ? Tidak mengapa akan ku mintak duit kat kau selalu. HAHA itu pun jika dapat.


Abang, rindu ke ? Bolehlahhh. disebabkan kau paling garang, aku rindu sikit je, HAHA. mesej saya tidak berbalas oleh anda. So, nanti kalau terbaca entry ini. sila balas.


M.M.S >>> my sayangg. saya rindu awak lahh. awak rindu saya ? ooo. rindu jugak yaa (perasan lebih) .
Nanti saya dtg jumpa awak ya. Dont worry be happy. Kerja elok2, jgn nakal2. 


Uits, macam byk je yg aku rindu2 ni. Actually, ada byk lagi insan yg aku rindu. tapi penat tgn nak menaip entry panjang2. Esok ada exam Principles of Management. Study tak byk mana, duduk online pulak. Okelahh. Ja mata kimasu. :) <3 Kila Rosli