Pages

Saturday, October 22, 2011

penyakit sickprosign

Assalamualaikum ~ Selamat malam. Konbanwa :l

SICKPROSIGN = SICK + PROBLEM + ASSIGNMENT

Im sick ! Harini kepala tersangat la berat, smpai rasa tak boleh nak bgn. pkul 10.30 pg aku gagah gak nak bgn. sbb aku terigt yg aku ade assignment yg penting nak kena buat. Pagi yg agak indah ble dpt msg yg membuatkan hati berbunga. Terus pergi mandi dan mendapati aku selsema harini. Nasiblh tak teruk, cume mungkin panas dalam. Aku taknak demam. Lalu aku makan panadol, oke. dah lega. just kepala berdenyut2. Kesimpulannya, demam aku tak berapa teruk sgt dah. Hopefully akan terus mcm ni or beransur oke.

I have many problem ! benda tak boleh nk lari dr hidup. Masalah ! dalam tengahari aku call adik aku, nak ckp dgn wan. Sgt rindu oke, tgk ni smpai nak demam2. tnye kaba family. Nampaknya tak berapa nak oke. Orait. aku tak nak tipu. aku menangis jugak tadi. 2 3 kali jugak la. takpa, Tuhan nak uji aku, aku kuat ke tak. Lately, aku banyak lagu nasyid. agak membantu jugak la keserabutan kepala aku btukar jadi ketenangan.
one more problem, aku taktau la aku carik problem ke problem carik aku atau ini bukan problem haaa, nampak tu permainan nya. aku pn taktau nak explain macam mana. aku rasa itu masalah line celcom, bukan salah aku. tp aku jugak kena. aku kena la diam je. org ckp kalau nk marah2 tak baek, baek kte diam dr byk bcakap ni. silent is better than talk. celcom kesian kt aku ni, tak pasal2 2 mesej smpai serentak, ape kejadahnye awak ni celcom. laen kali nak upgrade jgn la bg susah saya. kesian saya ni. esok macam mane pula. celcom dah ckp kat aku dr 11pg-8pg line akan masalah. tak pe la Kila, bukan salah pun. Maaf sgt2 dekat awak tu, saya tak sengaja, line yg masalah. Nak marah, marahla.

I must do a lot of assignment !
aku kena siapkan ECO, esok dah nak kena hantar dkt Encik E dah. tapi aku tak paham2 lagi. Macam mane nak buat ni ? Hari Rabu kene submit IT in Bnes pulak, haa. Masih tak sedar dri lagi ni, bru 48 slides aku buat. Ade lagi oke, aku pun tak igt ape ag assgment aku. Sampai terlupa2 ni.

inilah penyakit SICKPROSIGN aku ni :/

Aku taknak dah dpt penyakit ni. Ya Allah, permudahkanlah jalan hamba mu ini menuju kejayaan dunia dan akhirat. Semoga rakan2 seperjuangan dapat menyiapkan semua assignment dgn tenang tanpa sebarang masalah.

Mood today = suam2 sikit la, ade pahit manis
Semoga hari esok lebih baik dari hari ini. please do smile :)
iloveyouu my mom, my family, my boy :)

Ja mata. Oyasuminasai alllssss ~

Wednesday, October 12, 2011

Q to the U to the I to the Z .


Assalamualaikum readers, Salam 1 Malaysia naa.

Haa, aku kat mana ? Sapa tau ? Hm, kat mana lagi kan. Kat Kedah laaa. Dah sebulan lebih dah aku kt sini naa. Tak tau nak kata macam mana ntah. dah duk lama ni, boleh la jugak aku adapt diri kt sini. Walaupun selalu bau getah, tkpa aku tak kesah dah. Hehe~

Q to the U to the I to the Z = QUIZ . Pada hari ini, aku sudah menduduki QUIZ management ya kawan2. Aku mula2 agak rasa tak boleh bla ble aku d
gr budak course lain jwb MGT420 punye QuIz dgn soalan TRUE FALSE. tapi aku nye course kena jawab soalan essay, padahal quiz kot. memang aku tak boleh terima, tp nk buat mcm mana, mungkin lecturer nak bg kami biasa dgn soalan final kot, so, aku think positive jela. Nak dijadikan cerita, aku tak dapat jawab 1 dari 3 soalan. OKE. aku sgt malu dan rasa mcm aku ni taktau pape, sdgkan semua org tgh syokkkk jawab soalan. Aku sedih, tp takpa, buat apa nak igt benda yg lepas. Nasib baek ada Encik Is Messi yg membuat kan aku takde dah duk pk kesedihan menjawab soalan td. Thanks sayang.


Aku rasa kan aku nk start belajar dr skrg la, sbb aku mcm 0 knowledge, takut aku tgk budak2 course aku, dorang semua rajin. tak mcm aku. Hee~ doakan aku berjaya yaa.
Nak tgk tak muka sebahagian dr classmate aku. Sbq sat naa.

OKE. inilah kawan2 BM2291A (BBA Hons. Islamic Banking Part 1) . Semoga mereka semua berjaya utk Part 1 ni yaa.

Readers, ja mata (BYE) :) B, ily.hee~

Sunday, October 9, 2011

This is NOR RUKHILA now :')

Assalamualaikum to readers yg tampan dan kiut miut :)

Entry ni dibuat pada masa si pemilik blog sedang dlm keadaan tak terkawal (menitiskan air mata). Im now in University.
U life byk bg aku pengajaran even baru sebln lebih brada dkt U ni. Totally sgt byk suka duka buat masa ni. Aku homesick. Rindu dgn Family - Wan yg tersayang, abg, angah, abg cik, adik, kucing2 & tak lupa juga to my beloved boy n family.

Tekanan belajar sgt2 buat aku susah nak adapt diri ng suasana U. Assignment tggi menggunung. Kuiz, test. KOKO. Tak dpt aku nak bhgi masa. Fikiran dkt rumah, dkt org2 yg tersayang. Tapi masih igt lagi pesan arwah mak suruh aku belajar bsungguh2. Mak nak anak2 dia berjaya macam org lain. Brjaya di dunia dan akhirat InsyaAllah.

Alhamdulilah PTPTN da keluar. Boleh aku bayar yuran pengajian. Takde beban family aku.

Skrg ni tak tahu kenapa akhir2 ni sgt low confident. Takde siapa nak layan dgn masalah aku agaknya. Aku faham, aku manusia biasa. Takde siapa yg perfect termasuk aku. Aku cepat rasa bersalah even aku takde buat salah. Mungkin aku tak suka nak keruhkan keadaan. Mohon maaf dari NOR RUKHILA jika ada tersilap kata dgn cara sedar atau tak sedar.

I need you - Wan tersyg, Abg, Angah, Abgcik, Adik & Mohd Mukhlis. Kalau takde org ni dalam hidup aku, aku tak boleh nak hidup.

Utk kawan2 baru - HousemateB92 , Student Islamic Banking ,Student Japanese Class & Kawan2 di U ni. Terima kasih menjadi kawan aku, expcially Najla,Tinie, Ain, Ija, Atul, Alia , Yana & Wan-chan . (Nanti ada masa aku upload gmbr2 kami dkt blog naa)

hmmm, aku nak minta maaf secara official - Mohd Mukhlis tolong maafkan Nor Rukhila jika saya ada membuat kesalahan. Honestly, saya sayang awak sgt2 :')

Mood : Tak fleksibel, hati berkecamuk.

Ja mata.


Friday, October 7, 2011

To someone that special to me :)




Assalamualaikum and hajimemashite :)

Konbanwa . Nama diberi Mohd Mukhlis Senawi . Seorang boy yg sgt lah happy go lucky. Every minute, every second, he always make me smile. Suka sgt buat lawak, sampai semua org ketawa terbahak2, expecially saya la. Im the one yg akan rasa serba salah sgt2 apabila dis boy tiba2 diam, moody n marah2. As human, i keep it this thing easier. Setiap moment dgn dia, buat saya terkenang2. Tak kira la suka duka, kami still bersama. Dia sgt la kuat merajuk, maybe dia tak perasan, but i know dis boy like a little boy that want some concern from me. HAHA~ (sedang terigt dekat dia) . Hmm, how la dis boy ? Dia skrg dah kerja dekat kedai sport yg mmg dr dulu lagi dia nak keje. Hopefully, dia dpt adapt dri dlm suasana kerja dia tu. Saya la org yg pertama gembira ble dia da dpt keje kt tmpt yg dia minat. Sport ialah life dia. No wonder la dia patut keje kt situ. Hobby ? Mukhlis Senawi sgt suka main football & futsal. Kalau takde menda2 tu, rasa nye tak lengkap lah hidup dia sbg seorg boy yg minat sport. Nak bgtau ape lagi ya ? Haa. dia sgt lah baik, smpai sy taktau nak balas jasa dia n family macam mana. He the one yg akan buat saya smile ble saya ade masalah.im need he now. Tp kebusy an dia, buat kami tak boleh nk jmpe selalu. Takpe, saya paham wahai B sayang sy. Hee~ lagi lama saya tak jmpe dia, lagi rindu rasanya. I love him so muchh. muccchiiieee :) Never meet boy like u before. U are mine b.