Pages

Tuesday, December 28, 2010

Dreams Come True

Assalamualaikum & Konnichiwa,

Hai u alls ! Rukhi tabah disini, haha. Aku nie macam dah takde semangat je skrg. Sampai nak tulis2 kat blog pun dah tak tau. Aku hanya berharap je skrg ni, berharap benda yg tak pasti. I wish dreams will come true. Harapan tu perlu ada, kalau tak berharap. Macam mana nak dapat.
Thanks to all friends yg dah banyak tolong aku. Tak lupa kepada adik2 aku yg tak sanggup tgk aku termenung 24 jam. Sayang jugak adik2 aku kat aku ye ? (Mesti dorang buwekkk. kalau bace ni)

Disebabkan semangat aku makin luntur. Ape aku buat ye ? Em, pakai pewarna bagi ade colour dkt smgt ni ? Ohh, tidak3. Sebenarnya, aku dgr lagu Jepun ni, by Hey ! Say ! JUMP. Favourite Jband aku. Haha~ I LOVE U lah TAKAKI YUYA . Eh, terlebih pulak aku. Lagu HSJ ini bertajuk dreams come true. Maksudnya sangat bagi effect dekat aku. Memberi aku kekuatan. Korang pun layan je la yea.

HSJ - DREAMS COME TRUE with Lyric Translation




Let's dream wonderful things
Let's dream will forever
Let's dream be like dreams
Let us dream
(We can dream We can dream)

"Where are you going?"
To the distant future, you tell me
Because you are with me, I will always
be strong (forever)

Let's dream wonderful things
Let's dream will forever
Let's dream be likes dreams
Let us dream
(We can dream)

No matter what comes tomorrow
the passion you described won't change
Your smile will always
give me courage (always)

In the dreams we see
lies a hidden happiness
Hold the joy and smiles
and go towards the future

(Woah~ Yeah~ Oh-oh~)

Reach out your hands
because I will definitely be here
There is nothing to be afraid of
No one is alone

Let's dream
(reach for the sky)
Let's dream
(reach for your dream)
Let's dream
(Let's take it to the sky)
Let us dream
(We can do it, We can do it, We can dream)

Let's dream, wonderful things
(reach for the sky)
Let's dream, will forever
(reach for your dream)
Let's dream, be like dreams
(Let's take it to the sky)
Let us dream
(We can do it, We can do it. We can dream)

Let's dream, wonderful things (Woah~)
(reach for the sky)
Let's dream, will forever
(reach for your dream)
Let's dream, be like dreams
(Let's take it to the sky)
Let us dream
(We can do it, We can do it. We can dream)

We can dream (Woah~Oh~)

Open your heart


Source : jpopasia (edited by me)
translation lirik yg aku dpt salah, so, aku touch up sikit-sikit je. :)

Lagu ni bagi aku inspirasi betul lah. Yuya, kau mesti suka kan kalau kau faham apa yang aku cakap ni. Haha~

Enjoy ya ! Ja mata.

4 comments:

waveX said...

lagu dlm bhs jepun daa..x phm la..

rukhi said...

@waveX : kn ade translation kt bwh tu. hehe~

rossoneri said...

heheh xsangka still ada lagi malaysian yg minat hsj, ye lah skrg ni kecoh psl korea je kan..

rukhi said...

@rossoneri : haha, semestinya minat la kan. korea kite kurang sikit. tu psl lahh.